5 pasi pentru a pregati pielea de toamna

toamna

E clar ca vara s-a cam dus, zilele friguroase se apropie, iar pielea trebuie pregatita pentru a face fata provocarilor din anotimpul rece. Daca respectam acesti 5 pasi de ingrijire a pielii ne vom bucura in continuare de un ten luminos si hidratat.

1- Exfolierea. Vara, soarele si caldura au epuizat pielea astfel incat e necesar sa ne debarasam de celulele moarte de la suprafata pielii. Cea mai buna metoda de a incepe pregatirea de toamna este exfolierea. Dupa exfoliere pielea este pregatita sa absoarba mai bine produsele de ingrijire pe care le vom aplica. In functie de tipul de piele putem aplica diferite variante de exfoliere cum ar fi: scrub cu bicarbonat, sau scrub cu malai. Exfolierea fetei se va face de maxim 2 ori/sapt.

2- Tratamente intensive ale pielii. Se obtin utilizand serumuri concentrate in principii active. Alegem serumul in functie de tipul de piele si de efectele pe care vrem sa le obtinem: ser antiage, ser antiacneic

3- Produsele hidratante.  In timpul verii pielea a avut tendinte de uscare iar ridurile au inceput sa apara. De aceea toamna este sezonul ideal pentru a hrani, hidrata si pregati pielea pentru zilele friguroase. Alegeti o crema hidratanta pentru fata in functie de tipul vostru de piele. Nu uitati de corp si buze. Aplicati o lotiune hidratanta pe corp si un balsam hranitor pentru buze.

4-Crema solara. Chiar daca soarele nu mai are putere nu renuntati de tot la protectia solara.

5- Beti apa. Daca vreti o piele hidratata mariti aportul de apa. Acesta va contribui si la detoxificarea organismului. Beti cel putin 1.5l de apa zilnic pentru a evita deshidratarea. Profitati de toamna pentru a manca multe fructe si legume.

5 tips to prepare your skin for fall

1- Exfoliate. For a beautifull skin, scrubing is essential.It gently cleanses pores while exfoliating leaving your skin visibly smoother.

2- Intensive treatments. Use skin serums suitable for your skin type.

3-Moisturize. Use a moisturizer for your face, your body and your lips.

4- Sunscreen. Use sunscreen even if the summer is gone.

5- Drink water. Drink at least 1,5 l per day. Eat plenty of fruits and vegetables to hydrate your body.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s